Over ons

In het zuidwestelijk deel van het Brabantse Boxtel, in het buurtschap De Roond en aan de bosrand van het natuurgebied Kampina is onze Stoeterij Bloemendael gevestigd. De naam van onze stoeterij is afkomstig van het hier aanwezige landgoed met gelijkluidende naam. Het landgoed kent een oppervlakte van ruim 22 hectare en biedt ruimte aan een aantal langgevelboerderijen, een natuurgebied met waterpartijen, kruiden- en bloemrijke velden, een schapendrift en fruitboomgaarden. Onze jonge paarden en fokmerries leveren bovendien met hun beweiding een bijdrage aan het natuurbeheer op en rondom het areaal van Landgoed Bloemendael. Zo kunnen onze jonge paarden op een fijne manier opgroeien, met respect voor de hier aanwezige natuur.

Stoeterij Bloemendael is opgericht omstreeks 2013 en gericht op het fokken, opfokken, africhten en trainen van paarden en pony’s met aanleg voor de hogere dressuursport.

Onze accommodatie beschikt o.a. over een stallencomplex met binnenrijhal van 20x60m, overdekte stapmolen en longeercirkel, groepshuisvesting voor de jonge paarden, een buitenrijbaan van 20x60m, paddocks en diverse weilanden. Zo worden onze fokproducten op de beste manier klaargemaakt voor de toekomst.

De fokkerij